Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
podgrzybki suszone 20 dag
pieczarki 1/2 kg
cebula 1 sztuka
olej rzepakowy 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami

Podgrzybki zalać ciepłą wodą i odstawić na kilka godzin. Osączyć, pokroić w paski.
Kapustę mocno odcisnąć - posiekać. Cebulę obrać, drobno posiekać.
Do garnka włożyć kapustę, liście laurowe- gotować do miękkości.
Na rozgrzany olej wrzucić pokrojone pieczarki i podgrzybki – dodać cebulę. Następnie dodać miękką – odsączoną kapustę i płyn z namoczenia grzybów. Przyprawić. Podsmażać ok 15 min. Często mieszać, uważając, aby się nie przypaliła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 17.12.2015 21:10
dobra kapusta
sliwka 17.12.2015 19:03
Fajna, czuć już święta;))
Adamorek 17.12.2015 17:16
doskonała kapustka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak