Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
maślaki 50 dkg
sól, pieprz 1 do smaku
ziele angielskie 4 sztuki
olej rzepakowy 1 do smaku
masło 1 łyżka
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami

Kapustę płucze w zimnej wodzie, żeby nie była kwaśna. Zalewam ją ponownie zimną wodą i gotuję w garnku do miękkości . Na patelni na oleju przesmażam pokrojoną cebulę i dodaję maślaki. Po ugotowaniu kapusty odlewam wodę, dodaję grzyby, ziele angielskie, doprawiam pieprzem, solą i dodaje masło. Kapustę jeszcze chwilę przesmażam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 13.12.2016 22:59
pyszna kapustka
adelajda 27.02.2014 15:49
bardzo lubię taką kapustę :)
gosia56 30.12.2013 16:36
super kapustka
Łucja 30.12.2013 09:21
uwielbiam :) u nas dodaje się jeszcze groch!
Katarzyna59 29.12.2013 16:19
pyszna kapustka
halina17 29.12.2013 15:58
Smaczna kapusta.
Mniam 29.12.2013 14:46
Pyszna jest taka kapusta i za to kocham polską kuchnię :)
Rycerz
Rycerz 29.12.2013 14:32
Pychotka.!
norweska20 29.12.2013 14:02
świąteczne klimaty pycha
Megg 29.12.2013 13:09
Przepyszna świąteczna kapustka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak