Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grochem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groch 1 kg
kapusta kiszona 3 kg
cebula 3 szt
olej 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
kostka rosołowa 1 szt

Porada

Groch gotować koniecznie w NIE OSOLONEJ wodzie!

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grochem

Kroki postępowania

1
Groch umyć i namoczyć (najlepiej na całą noc). Gotować w wodzie w której się moczył. Odcedzić.
Krok 1 - Kapusta z grochem foto
2
Kapustę opłukać, pokroić, zagotować. Odcedzić, dolać wodę i znów zagotować.
Krok 2 - Kapusta z grochem foto
3
Cebulę obrać, pokroić i zeszklić. Dodać kapustę, podlać wodą. Dodać sól, pieprz i kostkę rosołową. Dusić do miękkości. Gdy kapusta będzie już miękka, połączyć z grochem. Gotować jeszcze przez chwilę, bo połączyły się smaki.
Krok 3 - Kapusta z grochem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.10.2015 18:34
Ja już robiłam kapustę z grochem
Habibi 11.10.2015 15:07
Bardzo lubimy kapustę z grochem i właśnie zaczyna się nasz jesienny sezon na nią ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak