Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grochem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groch 500 gram
kapusta kiszona 2 kg
kiełbasa wiejska 400 gram
sól i pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grochem

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną wygniatamy i kroimy na drobniej. Wkładamy do garnka, dolewamy na spód szklankę wody i gotujemy na małym ogniu. Kiełbasę kroimy w kosteczkę i podsmażamy najlepiej na smalcu. Dodajemy do kapusty. Kapusta musi się pogotować ok. 1,5 godziny.
Krok 1 - Kapusta z grochem foto
2
Groch dzień wcześniej namaczamy. na pół kilo grochu ok 1,5 litra wody. Gotujemy w szybkowarze ok godziny aż się prawie rozgotuje. Dodajemy do kapusty i mieszamy.
Krok 2 - Kapusta z grochem foto
3
Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze kilka minut od czasu do czasu mieszając by się nie przypaliło.
Krok 3 - Kapusta z grochem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 19.02.2015 06:34
pyszna kapusta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak