Kapusta z grochem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    2 kg
  • pieprz kolorowy ziarnisty

  • kostka drobiowa

    2,5 kostki
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyżeczka
  • słonina

    20 dag
  • groch

    1 torebka łuskany
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słoninę pokroić w kostkę i stopić ją , po stopieniu odstawić . Kapustę przepłukać sparzyć i wycisnąć , pokroić lub poszatkować . Kapustę przełożyć do dużego garnka zalać wodą , wlać tyle wody aby kapusta była przykryta i wstawić na gaz. Do mniejszego garnka wsypać groch zalać i też wstawić posolić i mieszać , ma powstać ciapa , następnie zdjąć z ognia. Po paru godzinach gotowania kapusty dodać skwareczki i trochę tłuszczu i groch, doprawić do smaku wszystkimi przyprawami , a wcześniej wrzucić kostki. Gotową kapustę wymieszać dobrze i podawać .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 25.04.2012 07:33
pycha
babcia 25.04.2012 07:33
pycha
kate.500 11.12.2011 18:48
na wigile koniecznie
agnieszka137 22.11.2011 23:37
apetyczna kapusta:)
Monika111 22.11.2011 20:19
uwielbiam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat