Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z dodatkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiszonej kapusty 60 dag
marchewki 2 sztuki
sól
pieprz
kminku 1 łyżeczka
natka pietruszki
groch 30 dag
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z dodatkami

Groch dokładnie opłukać,zalać wodą i odstawić na noc.Następnego dnia groch odsączyć,zalać letnią wodą przyprawić solą,kminkiem i gotować aż groch zmięknie. Kapustę kiszoną poszatkować.Marchewkę opłukać i zetrzeć na tarce.Dodać do kapusty.Na patelni rozgrzać olej i zasmażyć kapustę z marchewką.Przyprawić solą i pieprzem.Po ugotowaniu grochu odsączyć i połączyć z kapustą.Wszystko wymieszać.Na wierzch posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak