Kapusta z chrzanem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    5 kg
  • cebula

    0,5 kg
  • marchew

    4-5 sztuk
  • cukier

    0,5 kg
  • olej

    1 szklanka
  • chrzan

    1 słoik
  • ocet 10 %

    0,5 litra
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę, cebulę, marchew poszatkować. Zalewę zagotować. Poszatkowaną część zalać zalewą. Tak zostawić na 12h. Po 12 godzinach całość wymieszać i przełożyć do słoików. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jolaxa1 04.06.2011 23:57
super
Zoso 15.05.2011 12:20
fajny dodatek do obiadu
magical66 17.03.2011 08:33
super przepis
Kate131 06.03.2011 09:24
fajny przepis
mamusia1 05.03.2011 11:11
ciekawe w smaku!
Jaheira11 20.02.2011 23:31
smaczne
kanu83 17.02.2011 22:14
Świetny przepis
Magdalena80 14.02.2011 22:42
dobre:)
Misiakova 04.02.2011 11:19
he :) zapisałam sobie
Ania67 03.02.2011 00:08
Godny polecenia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat