Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta z burakami do słoików

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

surówka

kapusta biała 1 kg
buraki czerwone 1 kg
cebula biała 2 szt
sól i pieprz 1 łyżeczka

zalewa

ocet 0,5 szkl
woda 1,5 szkl
cukier 1 szkl
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta z burakami do słoików

Buraki gotujemy w mundurkach. Studzimy. Obieramy. Ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy do dużej miski. Białą kapustę szatkujemy i dodajemy do buraków. Cebulę kroimy w drobną kostkę i mieszamy z burakami i kapustą. Składniki zalewy zagotowujemy i zalewamy nią warzywa. Odstawiamy na około 1,5-2 godziny. Przekładamy do wyparzonych słoików, zalewamy pozostałą zalewą i pasteryzujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 19.07.2016 11:25
Bardzo fajny przepis na sałatkę na zimę.
noninka77 18.07.2016 18:57
Fajny przepis :)
Habibi 18.07.2016 16:55
to raczej bardzo stary przepis, moja babcia namiętnie robiła ;) dawno temu każdego lata robiłam taką kapustę z buraczkami :) potem jakiś czas miałam przerwę i od zeszłego roku znów robię, ale dodaję też nieco innych przypraw :)
Anna169Hosz 18.07.2016 15:27
Dla mnie coś nowego.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak