Kapusta włoska z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1 główka
  • jabłka

    3 szt
  • olej

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • majeranek

    1 łyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy, zalewamy wrzątkiem i gotujemy pod przykryciem, dodając olej, sól , pieprz i majeranek. Pod koniec gotowania dodajemy obrane i pokrojone drobno jabłka, gotujemy, aż będą miękkie. Doskonały dodatek do pieczonego i smażonego mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zdzisław 24.08.2012 22:08
z jabłkiem kapusty takiej nie jadłem
Grażyna13 03.06.2012 20:53
Ja myślę :)
pacpaw 03.06.2012 20:18
do goloneczki by się nadawała?
Izabela28 04.01.2012 20:20
smaczna ta kapusta:)
barbara11561 08.12.2011 09:45
świetna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat