Kapusta w towarzystwie witamin

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młodej kapusty

    1/2
  • cebula

    1
  • marchew

    2 szt
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • pomidory

    3
  • pęczek koperku

    1
  • sól do smaku

  • cukier do smaku

  • czarny pieprz do smaku

  • olej rzepakowy

    1/5 szk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę przepłukać i poszatkować. Pozostałe warzywa obrać i umyć. Marchew zetrzeć na tarce, rzodkiewki pokroić w plasterki, pomidory w słupki, cebulę w kostkę a koper posiekać. Wszystkie składniki surówki wrzucić do miski. Dodać przyprawy do smaku i wymieszać. Surówkę dobrze jest odstawić na kilka minut w celu przegryzienia się smaków. Gotową surówkę podawać do obiadu lub do mięs czy innych pieczonych wyrobów na grillu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ssylwiaa 01.10.2013 11:50
pyszna sałatka ;)
reniatka 01.10.2013 11:38
piękna i kolorowa
Sylwia26 01.10.2013 11:15
apetycznie wygląda :)
Sylwia26 01.10.2013 11:14
ślinka leci :)
IwonaDD 01.10.2013 10:59
wygląda bardzo apetycznie
Joannasz3190 01.10.2013 10:58
Super danie :)
migotka28 01.10.2013 10:53
pięknie się prezentuje ta kapustka
aisza1 01.10.2013 10:48
pysznie i zdrowo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat