Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta smażona wg smakosza

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 350 gram
czosnek 2 ząbki
seler naciowy 2 łodygi
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
olej do smażenia 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta smażona wg smakosza

Świeżą białą kapustę umyłam, osuszyłam za pomocą papierowych ręczników.Poszatkowałam ostrym nożem .Czosnek obrałam i posiekałam.Seler naciowy pokroiłam drobniutko. Cebulki pokroiłam.Na patelnię z olejem wsypałam czosnek,cebulki oraz imbir.Wymieszałam.Dodałam seler.Ciągle mieszając podgrzewałam 1 minutkę.Na koniec dorzuciłam zszatkowaną kapustę.Podsmażałam 5 minut. Podawałam na gorąco.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak