Kapusta Przybroda

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 kg
  • ziemniaki

    0,5 kg
  • mąka

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • boczek wędzony

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, pokroić w kostkę, zalać gorącą wodą i gotować do miękkości. Ziemniaki obrać i pokroić w małą kostkę, dodać do kapusty i ugotować. Boczek pokroić w kostkę, wysmażyć tłuszcz na patelni. Skwarki dodać do kapusty i ziemniaków. Na tłuszczu rozprowadzić mąkę , wlać 3 łyżki zimnej wody i rozmieszać. Zasmażkę dodać do kapusty. Doprawić do smaku, zakwasić sokiem. Można dodać jeszcze kminek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 30.05.2012 20:39
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat