Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUSTA PO RZYMSKU

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

główka kapusty białej lub włos 1 szt
mleko 2% 1/2 szklanki
jaja 2 szt.
ser żółty 10 dag
sól
masło do formy
ketchup 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUSTA PO RZYMSKU

Wykonanie:
Kapustę oczyścić, opłukać i przekroić na 4 części. Zalać osolonym wrzątkiem z mlekiem i ugotować do miękkości. Kapustę wyjąć, odcedzić, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Polać ketchupem zmieszanym z jajkami, obłożyć startym lub pokrojonym żółtym serem i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elficzna 06.07.2013 15:46
Takiej kapustki jeszcze nie jadlam :)
gusia1000 06.07.2013 15:00
Skorzystam z przepisu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak