Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z żółtym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 30-40 dag
marchewka 1 szt
ser żółty 8-10 dag
Kukurydza z Puszki 1/2 szkl
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
olej z bazylią
szczypiorek usiekany
orzechy nerkowca 1 garść

Porada

Surówkę z kapusty pekińskiej podawać jako dodatek do obiadu.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z żółtym serem

Kroki postępowania

1
Kapustę oczyścić, umyć, osuszyć i poszatkować.
Krok 1 - Kapusta pekińska z żółtym serem  foto
2
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 2 - Kapusta pekińska z żółtym serem  foto
3
Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi otworami.
Krok 3 - Kapusta pekińska z żółtym serem  foto
4
Do miski włożyć poszatkowaną kapustę.
Krok 4 - Kapusta pekińska z żółtym serem  foto
5
Dodać startą marchewkę.
Krok 5 - Kapusta pekińska z żółtym serem  foto
6
Żółty ser.
Krok 6 - Kapusta pekińska z żółtym serem  foto
7
Oraz osączoną z zalewy kukurydzę.
Krok 7 - Kapusta pekińska z żółtym serem  foto
8
Oprószyć do smaku solą i pieprzem.
Krok 8 - Kapusta pekińska z żółtym serem  foto
9
Skropić olejem z bazylią, wymieszać.
Krok 9 - Kapusta pekińska z żółtym serem  foto
10
Przed podaniem posypać posiekanymi orzechami i szczypiorkiem.
Krok 10 - Kapusta pekińska z żółtym serem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak