Kapusta pekińska z selerem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    15 dag
  • burak ćwikłowy

    1 szt ( ugotowany)
  • jabłko

    1 szt
  • kukurydza konserwowa

    0,5 puszki
  • seler marynowany

    0,5 słoika
  • cebula

    1 szt
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obranego buraka i jabłko zetrzeć na tarce o dużych otworach. Kukurydzę osączyć z zalewy. Seler przepłukać przegotowaną wodą, osączyć.

Cebulę drobno posiekać. Kapustę pokroić na drobne kawałki. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Skropić oliwą, wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 27.06.2017 09:34
pyszna kapusta
jagoda5913 27.06.2017 00:13
fajna sałatka
Renataj 26.06.2017 23:49
Apetyczna surówka:)
Mniam 26.06.2017 23:25
Idealny dodatek do obiadu.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat