Kapusta pekińska z pomidorem i ogórkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2
  • pomidor

  • ogórek zielony

  • oliwa

    2 łyżki
  • ocet winny

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczoną kapustę kroimy na drobne kawałki, solimy i odstawiamy. Ogórka zielonego parzymy i kroimy razem ze skórką. Umytego pomidora kroimy na grube kostki. Wszystkie warzywa łączymy ze sobą. Do miseczki dajemy oliwę z oliwek oraz ocet dokładnie mieszamy. Przygotowaną surówkę polewamy sosem, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 13.12.2012 22:56
bardzo smaczna
Łukasz15 20.10.2012 18:07
pycha
IlonaAlbertos 09.10.2012 23:02
Szybko, smacznie i zdrowo.
Iwusia 08.10.2012 23:11
smacznie
malaczarna23 26.09.2012 09:40
lubię taka do obiadku
Wacław 13.09.2012 10:15
pyszna do II dania
edita15 13.08.2012 16:36
lubię taką :)
tom 13.08.2012 16:31
same wiaminki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat