Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z jabłkiem i ogórkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 20 dag
jabłko 1 szt
papryka czerwona 1 szt
ogórki 10 dag ( meksykańskie)
kukurydza konserwowa 1/2 szkl
szczypiorek 1 pęczek
sok z cytryny do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa

Porada

Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem papryki, jabłek i ogórków meksykańskich jest bardzo smaczna i szybka do zrobienia.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z jabłkiem i ogórkami

Kapustę umyć, osuszyć, poszatkować, wymieszać z przyprawą curry. Kukurydzę osączyć z zalewy. Ogórki meksykańskie umyć i pokroić wzdłuż na połówki.

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w zapałkę.

Obrane jabłko bez nasion zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny. Umyty szczypiorek drobno posiekać.

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, oprószyć odrobiną soli i pieprzu, skropić oliwą i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 22.12.2015 09:26
bardzo dobra
Krystyna32 22.12.2015 06:18
wygląda pysznie
Bernadeta1 21.12.2015 23:05
pyszny dodatek do obiadu
Habibi 21.12.2015 22:58
Te ogóreczki są bardzo dekoracyjne i już w czasie rośnięcia pięknie wyglądają :)
Renata9 21.12.2015 21:31
Uwielbiam takie surówki :-)
mikrusiak 21.12.2015 20:46
samo zdrowie :)
gosia1988 21.12.2015 20:00
smaczny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak