Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z dynią, jabłkiem i bazylią

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 30-40 dag
jabłko 1 szt
czosnek 2 ząbki
bazylia świeża 10 liści
sok z cytryny 1 łyżka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/3 łyżeczki
jogurt grecki 3 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
cukier do smaku
dynia 10-15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z dynią, jabłkiem i bazylią

Kroki postępowania

1
Jogurt wymieszać z musztardą, przyprawą curry, zmiażdżonym czosnkiem, szczyptą cukru, soli i pieprzu. Kapustę pekińską poszatkować.
Krok 1 - Kapusta pekińska z dynią, jabłkiem i bazylią foto
2
Dynię obrać ze skórki, usunąć nasiona, a miąższ zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Obrane jabłko bez gniazd nasiennych zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny. Liście bazylii umyć i drobno posiekać.
Krok 2 - Kapusta pekińska z dynią, jabłkiem i bazylią foto
3
Wszystkie przygotowane składniki połączyć z jogurtem, doprawić do smaku. Podawać jako dodatek do dania z mięsem.
Krok 3 - Kapusta pekińska z dynią, jabłkiem i bazylią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 13.11.2013 13:52
przepyszna
Janina 22.10.2013 12:05
Super sałatka;)
Megg 22.10.2013 10:54
bardzo ciekawa i na pewno smaczna suróweczka
msmors 22.10.2013 09:25
ciekawy dodatek do kapusty pekińskiej - dynia. Muszę kiedyś zrobić
Ania321 21.10.2013 23:03
apetyczna surówka :)
Izabela9 21.10.2013 22:42
Fajna i pyszna surówka.
Magula 21.10.2013 22:39
bardzo fajna sałatka
Kasnaj 21.10.2013 22:36
super przepisik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak