Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska w zalewie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
marchewka 1 szt
woda 1,5 szklanki
cukier 3 łyżki
olej 1/2 szklanki
sól 2 łyżeczki
ocet 10 % 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska w zalewie

Do garnka wlewamy wodę ,ocet ,sól ,cukier. Podgrzewamy i mieszamy aż cukier się rozpuści. Dodajemy olej mieszamy. Kapustę kroimy w paseczki ,marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Warzywa układamy do pudełka do przechowywania żywności. Zalewamy zalewą i wkładamy do lodówki. Na drugi dzień sałatka jest gotowa -można kilka dni przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 03.07.2013 14:47
ciekawy przepis do przetestowania
Andrzej8 03.07.2013 14:46
ciekawy pomysł
Janina 03.07.2013 14:46
Ciekawy oprzepis;)
Katarzyna34 03.07.2013 14:39
zapowiada się smakowicie
bogusia19 03.07.2013 13:08
jestem ciekawa smaku
dodi 03.07.2013 13:02
super przepisik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak