Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska na gorąco

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
śmietana 18 proc 150 ml
koperek 1 pęczek
czosnek 3 zabki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
margaryna 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska na gorąco

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińska poszatkować, koperek i czosnek posiekać.
Krok 1 - Kapusta pekińska na gorąco foto
2
W rondelku roztopić margarynę i podsmażyć czosnek, dodać kapustę i koperek. Dusić, aż kapusta będzie miękka.
Krok 2 - Kapusta pekińska na gorąco foto
3
Podawać na gorąco jako dodatek do obiadu.
Krok 3 - Kapusta pekińska na gorąco foto
4
Dodać śmietanę, doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Smażyć kilka minut.
Krok 4 - Kapusta pekińska na gorąco foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 06.11.2015 13:41
uwielbiam dania z kapusta pekińską a twoja propozycja na pewno będzie mi smakować
pestka 31.10.2015 09:00
na gorąco jeszcze takiej kapusty nie robiłam - to ciekawa propozycja
Habibi 29.10.2015 08:25
A u mnie wczoraj była - bardzo podobna, jesienią często robię :)
Bernadeta1 28.10.2015 19:10
nie robiłam takiej kapusty na gorąco ale muszę wypróbować bo na pewno smaczna
pajbek 28.10.2015 18:35
Muszę wypróbować :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak