Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska duszona

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 30 dag
boczek 10 dag
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka
olej 1 łyżka
woda 3/4 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska duszona

Kapustę poszatkować. Boczek i cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoto na oleju. Kapustę włożyć do garnka, dodać pół szklanki wody, posolić, przykryć pokrywką i dusić 5 minut na małym ogniu. Do kapusty dodać boczek z cebulą. W reszcie wody rozprowadzić mąkę. Wodę z mąką dodać do kapusty ciągle mieszając. Zagotować i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 22.04.2013 19:51
jeszcze tak nie robiłam
Bernadeta1 02.01.2013 00:45
nigdy nie dusiłam pekinskiej ale muszę wypróbować,super
Adam/ZUB3R 11.12.2012 21:32
wygląda smacznie
Aleksandraa 11.12.2012 21:10
fajne
Simeo 11.12.2012 20:15
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak