Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUSTA MŁODA FASZEROWANA

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

główk młodej kapusty 1 szt.
mięso mielone 1/2 kg.
bułka czerstwa
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżka
jaja 1 szt
rosół warzywny 2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUSTA MŁODA FASZEROWANA

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Wydrążyć w kapuście nożem stożek i odłożyć na bok. Mięso wyrobić z jajem i przyprawami jak na mielone. Odchylać delikatnie liście kapusty i faszerować mięsem, po czym wcisnąć z powrotem stożek kapuściany.
Krok 1 - KAPUSTA MŁODA FASZEROWANA foto
2
Kapustę włożyć do garnka odpowiedniej wielkości i zalać wrzątkiem. Wrzucić kostki warzywne i pod przykryciem na wolnym ogniu gotować około pół godziny.
Krok 2 - KAPUSTA MŁODA FASZEROWANA foto
3
Wyjąć, ostudzić, pokroić na porcje i polać sosem np. pomidorowym. Do wykonania sosu wykorzystać wodę z gotowania kapusty faszerowanej. Podawać na obiad lub jako gorącą przekąskę.
Krok 3 - KAPUSTA MŁODA FASZEROWANA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 21.09.2013 10:08
muszę sam spróbować
fotoviderek 02.05.2013 07:33
Świetne danie :)
Ewa104 29.04.2013 07:37
Nie robiłam kapusty w ten sposób,choć wiele razy widziałam takie przepisy.Muszę chyba zrobić,bo czuję,że mi posmakuje.
Janina 28.04.2013 22:16
Bardzo smaczna kapusta
beniaminek 28.04.2013 22:10
fajne danie
Botwinka 28.04.2013 21:08
fajnie wygląda
iwi 28.04.2013 21:00
Dobra ta kapusta.
mic 28.04.2013 20:58
pysznie, mniam
leonowie 28.04.2013 20:49
podkradam do ulubionych:)
Rafał3 28.04.2013 20:38
apetycznie i wygląda i smakuje
Konczi 28.04.2013 20:38
podoba mi się ten pomysł na kapustkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak