KAPUSTA MŁODA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta młoda

    1 głowka
  • ocet

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • smalec

    1 opakowanie (z ziołami)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę siekamy i wrzucamy do wody osolonej, gotujemy na małym ogniu. Gdy się gotuje wrzucamy smalec i mieszamy aż się razem zmiesza. Do smaku dodajemy kminek i ocet. Gotujemy i dusimy jeszcze aż kapusta zmięknie,

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rakow2 11.01.2012 15:32
bardzo lubię
berys18 22.11.2010 11:12
tylko na młodą kapustke trzeba poczekac do wiosny:(
buksiak12 03.09.2010 13:23
ciekawy przepis
Dorota71 03.09.2010 12:32
mniam mniam kocham kapustę w każdej postaci
Emilia22 03.09.2010 11:18
bardzo interesujący przepis
remprzem 12.05.2010 18:47
smalec wrzucamy po odcedzeniu kapusty !!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat