Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cebula 1 szt
pieczarki 8 szt
margaryna 60 gram
cukier 2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
przyprawa do potraw do smaku

Porada

Jeśli wolisz mniej kwaśne kapusty, to należy kapustę zagotować, odlać wodę i zalać ponownie wodą.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona z pieczarkami

1. Kapustę kiszoną pokroić drobniej. Pokrojoną kapustę włożyć do garnka i zalać zimną wodą, gotować do miękkości, ok 1h.
2. Cebulę pokroić w kostkę, przysmażyć na tłuszczu na złoty kolor, przyprawić do smaku jarzynką.
3. Pieczarki obrać, pokroić w półplasterki, dodać kilka łyżek wody i udusić.
4. Miękką kapustę odcedzić (zostawić na dnie kilka łyżek wody), dodać przyrumienioną cebulkę, wymieszać. Przyprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem. Przykryć pokrywką, by przeszła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak