Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
cebula 1 sztuka
pieprz
cukier 4 łyżki
olej
jabłko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona z jabłkiem

Kapustę należy nie co posiekać, aby lepiej się jadło. Przekładamy ją do miseczki. Dodajemy do niej bardzo drobno posiekaną cebulę. Jabłko obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
Dodajemy do kapusty z cebulą. Całość polewamy olejem, ale nie za dużo, około 3-4 łyżeczki. Dodajemy pieprz i sporo cukru. Dokładnie mieszamy. Jeśli kapusta jest bez marchewki warto zetrzeć ją na tarce i dodać do kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.04.2014 00:17
Zawsze dobra.
Róża1 20.08.2013 09:48
prosta suróweczka na zimę:-)
Zdzisław 23.07.2013 00:57
takie surówki to lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak