kapusta kiszona z jabłkami w 35 min

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    600 g
  • cebula

    1 sztuka
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • majeranek

    szczypta
  • ziemniaki

    100 g
  • boczek

    150 g
  • pieprz

    do smaku
  • kapusta kiszona

    600 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek bardzo drobno pokroić, oczyszczone jabłka i kartofle zetrzeć na tarce do jarzyn, cebulę posiekać. Kapustę i resztę produktów włożyć do szybkowaru, dodać parę łyżek wody, zamknąć szybkowar i ogrzewać 35 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat