Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta kiszona do słoików

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 2 kg
marchew 2 szt
sól 2 łyżki
ziele angielskie 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta kiszona do słoików

Kapustę szatkujemy. Marchew trzemy na tarce o grubych oczkach. Warzywa zasypujemy solą i pozostałymi przyprawami. Ugniatamy rękami aby warzywa zmiękły i przyprawy przedostały się do niej. Odstawiamy na godzinę. Kapustę przekładamy do wyparzonych słoików. Zakręcamy. Słoiki odstawiamy do ciemnego i chłodnego miejsca. Po 2 tygodniach jest gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak