Kapusta kiszona do obiadu

Kapusta kiszona do obiadu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    300 g
  • marchewka

    1 sztuka
  • cebula

    1 mała
  • szczypiorek

    2 łyżki
  • czarny pieprz mielony Prymat

    szczypta
  • sól do smaku

  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy drobno, wrzucamy do miski.
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach.
Cebulę obieramy i siekamy na kosteczkę.
Wszystko razem mieszamy, dodajemy sól, pieprze i oliwę.
Zostawiamy na pół godziny żeby przegryzło.
Posypujemy szczypiorkiem przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa Wojtaszko

20.12.2016 12:25
moja ulubiona :)

jagoda5913

20.12.2016 00:30
świetna przystawka

Wafelek2601

19.12.2016 21:30
Uwielbiam do obiadu

dodi

19.12.2016 17:47
mniam, mniam

Jadwiga/Jaga85

19.12.2016 17:31
pyszna kapustka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat