Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona do obiadu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 300 g
marchewka 1 sztuka
cebula 1 mała
szczypiorek 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
sól do smaku
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona do obiadu

Kapustę szatkujemy drobno, wrzucamy do miski.
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach.
Cebulę obieramy i siekamy na kosteczkę.
Wszystko razem mieszamy, dodajemy sól, pieprze i oliwę.
Zostawiamy na pół godziny żeby przegryzło.
Posypujemy szczypiorkiem przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 20.12.2016 12:25
moja ulubiona :)
jagoda5913 20.12.2016 00:30
świetna przystawka
Wafelek2601 19.12.2016 21:30
Uwielbiam do obiadu
dodi 19.12.2016 17:47
mniam, mniam
Jadwiga/Jaga85 19.12.2016 17:31
pyszna kapustka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak