Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta kiszona

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cebula 1 szt
margaryna 60 gram
cukier 2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
przyprawa do potraw do smaku

Porada

Można kilka grzybków suszonych namoczyć i pokroić w cienkie plasterki lub grubsza kostkę i przysmażyć wraz z cebulką i dodać do kapusty. Jeśli wolisz mniej kwaśne kapusty, to należy kapustę zagotować, odlać wodę i za

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta kiszona

1. Kapustę kiszoną pokroić drobniej. Pokrojoną kapustę włożyć do garnka i zalać wodą, gotować do miękkości ok 1h.
2. Cebulę pokroić w kostkę, przysmażyć na tłuszczu na złoty kolor, przyprawić do smaku jarzynką.
3. Miękką kapustę odcedzić (zostawić na dnie kilka łyżek wody), dodać przyrumienioną cebulkę, wymieszać.
4. Przyprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Przykryć pokrywką, by przeszła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.01.2015 19:49
smaczny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak