kapusta kiszona

kapusta kiszona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 kg
  • cebula

    1 szt
  • margaryna

    60 gram
  • cukier

    2 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • przyprawa do potraw

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kapusta kiszona

1. Kapustę kiszoną pokroić drobniej. Pokrojoną kapustę włożyć do garnka i zalać wodą, gotować do miękkości ok 1h.
2. Cebulę pokroić w kostkę, przysmażyć na tłuszczu na złoty kolor, przyprawić do smaku jarzynką.
3. Miękką kapustę odcedzić (zostawić na dnie kilka łyżek wody), dodać przyrumienioną cebulkę, wymieszać.
4. Przyprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Przykryć pokrywką, by przeszła.
anka1988
Można kilka grzybków suszonych namoczyć i pokroić w cienkie plasterki lub grubsza kostkę i przysmażyć wraz z cebulką i dodać do kapusty. Jeśli wolisz mniej kwaśne kapusty, to należy kapustę zagotować, odlać wodę i za

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Bernadeta1 07.01.2015 19:49
smaczny dodatek do obiadu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat