Kapusta gotowana ze skwarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    pół szt
  • skwarki wieprzowe

    2 łyzki
  • Kminek mielony Prymat

    pół łyżeczki
  • sól

  • pieprz

  • ziele angielskie

    5 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić z wierzchnich liści i poszatkować, przełożyć do garnka.
Dodać skwarki, przyprawy oraz pokrojony w drobną kosteczke czosnek.
Zalać szklanką wody i dusic pod przykryciem ok 30 min co jakiś czas mieszając.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 28.11.2011 06:59
mniam
agnieszka214 28.11.2011 06:59
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat