Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

kapusta do zaprawy

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta
1 kg
marchewka
4 SZTUKA
cebula
4 SZTUKI
koper
5 łyżka
papryka
1 kg
Zalewa:
woda
4 szklanki
ocet
1 szklanka
olej
1/2 szklanki
cukier
4 łyżek stołowych
sól
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta do zaprawy

kapustę poszatkować, dodać 2 łyżki soli, odstawić na 1 godzinę. Składniki do zalewy zagotować oprócz oleju, później wszystko wymieszać.Nakładać do słoi, pasteryzować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak