Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona zasmażana

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 mała
cebula
masło 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
bulion warzywny 150 ml
mąka 1 łyżka
sok z cytryny do smaku
koperek 1 pęczek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona zasmażana

Cebulę pokroiłem w kostkę i na maśle zeszkliłem. Kapustę poszatkowałem i dodałem do cebuli. Podsmażałem razem ok. 5 min. Zalałem bulionem ,dodałem liść laurowy i dusiłem pod przykryciem do miękkości kapusty. Oprószyłem mąką ,smażyłem ok. 2 min. Do smaku doprawiłem solą oraz pieprzem. Na koniec dodałem posiekany koperek. Wszystko wymieszałem i podałem jako dodatek do dania głównego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak