Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona przesmażana ze skwarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona mała główka
cebula czerwona 1 średnia
skwarki 1-2 łyżki
smalec lub olej
przyprawa w płynie do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
ocet winny czerwony do smaku

Porada

Jeśli kapusta ma być podawana na zimno, lepiej przesmażać ją na oleju, aby smalec na niej nieapetycznie nie krzepł.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona przesmażana ze skwarkami

Kapustę poszatkować, cebulę posiekać.
Na dużej patelni rozgrzać smalec albo olej, dodać skwarki oraz cebulę - zeszklić stale mieszając. Dodać rozdrobnioną kapustę, skropić płynną przyprawą do potraw i posypać pieprzem. Smażyć, często mieszając, aż kapusta delikatnie zmięknie, ale pozostanie jędrna i lekko chrupiąca.
Gorącą kapustę skropić octem winnym i ew. dosolić do smaku.

Podawać na gorąco lub w temp. pokojowej, jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 09.10.2016 22:15
moja ulubiona kapustka niedzielna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak