Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta czerwona na zimę

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 3 kg
jabłka 0,5 kg
cebula 1 kg
woda 0,5 litra
ocet 0,5 litra
cukier 1/2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz ziarnisty
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta czerwona na zimę

Kapustę z cebulą szatkujemy, solimy i odstawiamy na 24 godziny.

ZALEWA:
woda + ocet + cukier+ liście laurowe +pieprz + ziele angielskie

Zalewę zagotować. Do gotującej się zalewy wrzucić odciśniętą kapustę z cebulą, dodać starte na tarce jabłka.
Gorącą kapustę wkładać do słoików, dodać łyżkę oliwy.
Można włożyć przestudzoną kapustę - wtedy zagotować na chwilę, zapasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 17.02.2013 10:02
świetny obiadowy dodatek
Megg 15.02.2013 11:36
super, będe musiała ją wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak