Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona na słodko-kwaśno

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 główka
masło 1/4 kostki
sól
cukier kryształ
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona na słodko-kwaśno

WYKONANIE:


Kapustę oczyścić ze zbędnych liści, umyć, poszatkować, wlać wodę do

garnka i wsypać kapustę, ziele angielskie i liść laurowy i gotować aby

była miękka, pod koniec jej gotowania dodać sól. Odlać wodę tyle aby

zostało jeszcze na dnie. Masło włożyć na patelnię i podsmażyć, wlać do

kapusty,dodać cukier, sok z wyciśniętej cytryny i doprawić do smaku.



SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 12.02.2014 09:42
lubię taka kapustę,ja dodaje jeszcze starte surowe jabłko
pestka 22.01.2014 09:11
lubię taki dodatek do obiadu
Emiliozo 10.12.2013 22:34
kapusta jak u mamy
miki47 02.12.2013 13:52
bardzo smacznie
Smaczna_B 28.11.2013 18:01
kapustę należałoby od razu polać sokiem z cytryny , miałaby wtedy ładny , czerwony klor
Jadwiga/Jaga85 28.11.2013 12:02
Posmakowała by mi!!
Róża1 27.11.2013 22:50
pyszna kapustka:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak