Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona na ciepło

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 sztuka
cebula
sól
pieprz
ocet 3-4 łyżki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona na ciepło

Kroki postępowania

1
Kapustę obieram z górnych liści i drobno szatkujemy .Zalewamy wodą dodajemy liścia i ziele gotujemy około 30 -40 minut w osolonej wodzie około 2 łyżki soli do miękkości .
Krok 1 - Kapusta czerwona na ciepło foto
2
Cebule obieramy i szatkujemy , podsmażamy na 2-3 łyżkach oleju . Gdy kapusta się ugotuje odcedzamy i przekładamy do garnka dodajemy podsmażoną cebulkę oraz ocet lub sok z cytryny
Krok 2 - Kapusta czerwona na ciepło foto
3
na wolnym ogniu dusimy jeszcze kilka minut doprawiając do smaku solą i pieprzem . Polecam
Krok 3 - Kapusta czerwona na ciepło foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 30.01.2014 14:06
Koniecznie muszę wypróbować:)
Bernadeta1 04.01.2014 11:04
smaczny dodatek do obiadu
Motorek 18.12.2013 15:49
smaczna do obiadu
Seba 24.11.2013 10:34
bardzo fajna
Alberto 10.09.2013 08:29
taka jest najlepsza pycha
Wafelek2601 15.01.2013 09:39
Pyszna
Łukasz15 13.01.2013 14:00
Super.
RenataZ-et 19.12.2012 23:14
uwielbiam taką kapustę do klusek i roladek :)
IwonaKa 13.12.2012 22:17
robie tak samo,pycha
pycia9 22.11.2012 11:04
pycha
Poison1988 21.11.2012 11:09
Pychota, uwielbiam do obiadku!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak