Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona do słoików (po Kurpiowsku)

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kapusta czerwona 1 kg
jabłka 30 dag
cebula biała 3 szt

Składniki na zalewę

cukier 1,3 dag
sól 7 gram
Kwas cytrynowy Prymat 7 gram
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona do słoików (po Kurpiowsku)

Kroki postępowania

1
Sposób przygotowania:
Kapustę drobno poszatkować, skropić wodą z kwaskiem i odstawić na 2 godziny.
Krok 1 - Kapusta czerwona do słoików (po Kurpiowsku) foto
4
Jabłka zetrzeć na tarce.
Krok 2 - Kapusta czerwona do słoików (po Kurpiowsku) foto
5
Razem z pokrojoną cebulą połączyć z kapustą. 1 l wody zagotować z cukrem, solą i przyprawami. Gorącą zalewą zalać kapustę, włożyć do słoików i pasteryzować około 15 minut. Do takiej sałatki możemy również dodać ugotowaną fasolę.
Krok 3 - Kapusta czerwona do słoików (po Kurpiowsku) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pati100015 06.09.2014 21:14
świetna sałatka, ile wychodzi słoików z tej ilości
IZABELA29 06.09.2014 20:34
takiej nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak