Kapusta a'la bigos

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/2 szt
  • cebula

    1 szt
  • mięso z rosołu

  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • woda

    1/2 szkl
  • Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kapusta a'la bigos foto
Kapustę drobno poszatkować, zalać wodą, osolić i ugotować do miękkości, a następnie odcedzić.
Krok 2 - Kapusta a'la bigos foto
Cebule obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.
Krok 3 - Kapusta a'la bigos foto
Mięso z rosołu oddzielić od kości i pokroić na małe kawałki. Warzywa z rosołu pokroić w kosteczkę.
Krok 4 - Kapusta a'la bigos foto
Mięso oraz warzywa dodać do zeszklonej cebuli i wszystko razem smażyć parę minut.
Krok 5 - Kapusta a'la bigos foto
Podsmażone warzywa wraz z mięsem dodać do kapusty. Koncentrat pomidorowy rozmieszać w 1/2 szkl wody i również dodać do kapusty, dusząc ją na małym ogniu. Dodać również przyprawę do bigosu, oraz doprawić do smaku kwaskiem cytrynowym, dokładnie wymieszać i dusić parę minut aby smaki się połączyły.
Krok 6 - Kapusta a'la bigos foto
Kapustkę taką podawać z ziemniakami luz z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 19.05.2014 12:32
Robię tak.
ppaulina 16.12.2013 15:59
pychotka lubimy taką kapustkę
dada 16.12.2013 12:08
super pychotka
JOANNA16 16.12.2013 11:05
pyszna taka kapustka
Cranberry 15.12.2013 21:40
Lubiè taką kapustke
jasiek 15.12.2013 16:23
doskonała do ziemniaków
pawel123 15.12.2013 16:16
świetnie wygląda
agnieszka214 15.12.2013 15:52
lubie bigosiki
Milka100 15.12.2013 15:36
pyszny bigosik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat