Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak ze świeżej kapusty na wędzonce

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
włoszczyzna 1 pęczek
żeberka wieprzowe 1/2 kg/wędzone
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
pieprz ziarnisty
Liść laurowy suszony Prymat
mąka pszenna 1 łyżka
pietruszka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak ze świeżej kapusty na wędzonce

Sposób przygotowania:
Mięso umyć, zalać w garnku wodą, dodać pokrojoną włoszczyznę z przyprawami i gotować ½ godziny. Następnie wrzucić poszatkowaną kapustę, posolić do smaku i gotować jeszcze przez 10 minut. Podprawić zupę mąką, wsypać zieleninę i podawać z pieczywem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 24.07.2014 10:27
pyszny kapusniaczek :-)
Konczi 24.07.2014 07:57
uwielbiam takie zupki :) Pysznie !
Lidzia 24.07.2014 06:43
Smakowity.
misia53 24.07.2014 06:35
dobry taki kapuśniaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak