KAPUŚNIAK Z MŁODEJ KAPUSTY NA ŻEBERKACH

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1/2 główki
  • żeberka wieprzowe

    1/2 kg
  • włoszczyzna

    1/2 pęczka
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • ziemniaki

    3 szt
  • koper

    2-3 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • sól

  • woda

    3 litry
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3-4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka podzielić na części i wrzucić do gotującej się wody następnie zebrać szum.Dodać włoszczyznę,liście laurowe i ziele angielskie,gotować 30 minut. W tym czasie poszatkować kapustę,obrać i pokroić ziemniaki w kostkę.Kapustę dodać do gotującego się wywaru a po około 10 minutach dołożyć ziemniaki i gotować do miękkości.Dodać koncentrat pomidorowy i posiekany koperek,doprawić zupę do smaku solą i pieprzem.SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
foczka-ks 11.06.2015 23:24
kapuśniak znakomicie wygląda
Motorek 02.05.2013 08:01
coś dobrego
Krystyna32 20.12.2012 07:40
extra
Papryczka 27.08.2012 21:45
smaczny
Grazyna0211 18.06.2012 13:30
serdecznie zapraszam:)
barbara11561 18.06.2012 10:30
wpraszam się na taką pyszną zupkę:):)
Anna152 16.06.2012 07:52
mniam
Amellia 24.05.2012 15:36
pycha
olkaaa 25.04.2012 13:16
super
Łukasz15 14.04.2012 09:41
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat