Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z młodej kapusty ....

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 40 dkg
bulion wieprzowy 1,50 litra
kiełbasa wiejska 40 dkg
cebula 2 sztuki
olej do smażenia 2 łyżki
ziemniaki 5 sztuk
marchew 2 sztuki
pomidor 1 sztuka
masło do smażenia 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
sól do smaku 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z młodej kapusty ....

Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Kiełbasę pokroić w plastry.
Cebule obrać, pokroić w kostkę.
Na rozgrzanej oliwie, zeszklić cebulę, dodać kiełbasę, podsmażać parę minut.(odstawić)
Ziemniaki, marchew obrać, pokroić w kostkę.
Bulion zagotować, dodać ziemniaki, marchew gotować na małym ogniu około 15 minut.
Dodać poszatkowaną kapustę, pokrojonego pomidora, gotować 15 minut.
Pod koniec gotowania dodać podsmażoną kiełbasę z cebulą, doprawić solą i pieprzem.
Z masła i mąki zrobić zasmażkę, dodać do zupy, zagotować.
Zupę posypać posiekanym koperkiem.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 26.06.2014 22:15
Takiego kapuśniaka to zjem całą miskę :)
Wiesława1 26.06.2014 20:35
Bardzo lubię
Megg 26.06.2014 20:23
super smaczny kapuśniaczek
Renata9 26.06.2014 19:30
bardzo smaczny kapuśniaczek
Alex_M 26.06.2014 17:34
pyszna zupka :)
Krzysiek3 26.06.2014 17:12
fajny przepis
Bernadeta1 26.06.2014 17:01
smaczny kapuśniaczek
gosia561 26.06.2014 16:31
doskonały taki wiosenny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak