Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z koncetratem pomidorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 250 g
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
ziemniaki 2
marchewka 1
natka pietruszki 3
seler nać 3
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z koncetratem pomidorowym

Kapustę kiszoną kroję po połowie i kolejno wrzucam do garnka. Zalewam wodą i stawiam na wolnym ogniu. Zagotowuję. Dodaję marchewkę pokrojoną w plasterki oraz pokrojone ziemniaki. Wrzucam suszoną nać pietruszki oraz selera. Przyprawiam solą oraz pieprzem czarnym. Dodaję koncentrat pomidorowy. Gotuję około 1,5 h aż ziemniaki będą miękkie. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kokoszka
kokoszka 27.01.2013 21:36
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak