Kapuśniak z kiełbasą i prażoną cebulką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    2-3 garści
  • kostki rosołowe

    2-3 szt
  • ziemniaki

    4 szt
  • cebula

    1 szt
  • cebulka prażona

    kilka łyżek
  • masło

    kilka łyżek
  • mąka

    2 łyżki
  • kiełbasa

    20 dag
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W półtora litra wrzącej wody rozpuścić kostki rosołowe- dodać pokrojone ziemniaki i gotować. Gdy ziemniaki są prawie miękkie dodać wypłukaną i posiekaną kapustę.
Na patelni podsmażyć na maśle kiełbasę i cebulę- dodać do zupy.
Z 2 łyżek masła i 2 łyżek mąki zrobić zasmażkę- zagęścić zupę.
Na koniec dodać uprażoną cebulkę i przyprawić dobrze pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mariusz10 08.06.2012 19:34
pycha
Renataj 18.05.2012 23:32
Bardzo apetycznie się prezentuje.
anoosia 11.05.2012 19:27
super!
Justyna Jussstiii 24.03.2012 14:20
super
Ewelina38 19.03.2012 17:52
bajecznie smaczna zupka :)
IrenaM 11.02.2012 22:07
uwielbiam kapuśniaczek
kamyk 05.02.2012 11:42
pycha kapuśniaczek
kasienka23 31.01.2012 19:08
bardzo lubi?
Reda 07.12.2011 08:51
Rewelacja.
marchewka 02.12.2011 00:32
uwielbiam kapuśniak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat