Kapuśniak z kaszą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1/5 kg
  • kasza jęczmienna

    3 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/2 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • kminek Prymat

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
  • ziele angielskie

    do smaku
  • krupnik

    2 łyżki
  • woda

    1/5 l
  • podgardle

    10 dag
  • cebula biała

    1 szt
  • indyk

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę odcedzić, zalać wodą, wrzucić mięso z indyka i ugotować do miękkości. Następnie wyjąć obrać z mięsa i pokroić w kawałki, dodać mięso spowrotem do kapusty. Kaszę jęczmienną opłukać, osączyć. Dodać do wrzącego kapusty, przyprawić solą i pieprzem, kminkiem, liściem laurowym, zielem angielskim i kucharkiem. Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wszystkie te warzywa dodać do kapusty z indykiem. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć na podgardlu również pokrojonym w kostkę. Wszystko razem połączyć i nadal gotować aż produkty połączą się smakiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 22.05.2012 22:01
świetny pomysł
ewaa 20.04.2012 21:00
świetne
elzbietar64 18.03.2012 12:12
nigdy nie słyszałam aby do kapusty dodawać kaszę ale to jest dobry pomysł na jakieś urozmaicenie
Anna169Hosz 18.01.2012 11:44
Interesujące połączenie, w sam raz na obiad w tak zimny zimowy dzień , jak dziś.
iga2 25.12.2011 20:37
fajny przepis
LuKaSz4761 20.11.2011 08:04
Super przepis
Motorek 01.11.2011 19:18
super
irenka 04.10.2011 22:18
pycha,lubię
Grazyna0211 07.09.2011 14:30
ja jeszcze nigdy tego dania nie robiłam a zapowiada się bardzo smacznie!
mirosława4 22.08.2011 21:52
jest pyszny robię podobnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat