Kapuśniak po indyjsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szalotka

    2 szt
  • masło klarowane

    1 łyżka (ghee)
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • kumin

    1 łyżeczka (nasiona)
  • papryczka chili

    1 szt
  • imbir

    2 cm (świeży)
  • pomidory krojone z puszki

    1/2 puszki (z zalewą)
  • ziemniaki

    3 szt
  • bulion warzywny

    1,2 l
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posiekaną szalotkę szklimy na maśle, dodajemy posiekany czosnek lekko dusimy.

Do cebuli dodajemy kumin, posiekaną papryczkę i imbir. Całość dusimy pod przykryciem 5 min.

Następnie wrzucamy pomidory wraz z zalewą. Dusimy kolejne 5 min.

Ziemniaki obieramy i kroimy na większe kawałki. Wrzucamy do pomidorów, zalewamy bulionem.

Kapustę szatkujemy, natkę siekamy, wrzucamy do zupy i gotujemy do jej miękkości.
Całość doprawiamy curry i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 28.02.2016 21:24
Wygląda bardzo zachęcająco :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat