Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak po indyjsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szalotka 2 szt
masło klarowane 1 łyżka (ghee)
ząbki czosnku 2 szt
kumin 1 łyżeczka (nasiona)
papryczka chili 1 szt
imbir 2 cm (świeży)
pomidory krojone z puszki 1/2 puszki (z zalewą)
ziemniaki 3 szt
bulion warzywny 1,2 l
natka pietruszki 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak po indyjsku

Posiekaną szalotkę szklimy na maśle, dodajemy posiekany czosnek lekko dusimy.

Do cebuli dodajemy kumin, posiekaną papryczkę i imbir. Całość dusimy pod przykryciem 5 min.

Następnie wrzucamy pomidory wraz z zalewą. Dusimy kolejne 5 min.

Ziemniaki obieramy i kroimy na większe kawałki. Wrzucamy do pomidorów, zalewamy bulionem.

Kapustę szatkujemy, natkę siekamy, wrzucamy do zupy i gotujemy do jej miękkości.
Całość doprawiamy curry i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 28.02.2016 21:24
Wygląda bardzo zachęcająco :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak