Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak po Amerykańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 L
kapusta biała 50 dag
soczewica 3 łyżki
mąka pszenna 3/4 szkl
jajko
konfitura wiśniowa 3 łyzki
keczup
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak po Amerykańsku

Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wywarem, gotować. Soczewicę opłukać, zalać zimną wodą, zagotować, pozostawić na 2 godziny; potem ugotować. Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajko, zagnieść twarde ciasto i zetrzeć na tarce o dużych otworach, dodać do kapusty pod koniec gotowania soczewice i ugotować do miękkości. Zupę połączyć z konfiturami i keczupem, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak