Kapuśniak na żeberkach cielęcych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żebeka cielęce

    50 dkg
  • kapusta kiszona

    30 dkg
  • ziemniaki

    50 dkg
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • kucharek, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka umyć, zalać wodą i gotować. Kiedy mięso będzie już miękawe dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, liść laurowy, ziele angielskie i przyprawy. W osobnym garnku ugotować kapustę. Kiedy ziemniaki i kapusta będą miękkie połączyć je. Można dodać odrobinę zasmażki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Juleczka20 12.04.2012 07:48
pycha
kuklik 22.11.2010 15:58
pycha
Margo1 19.11.2010 19:45
pyszna zupka
plocia 08.11.2010 21:06
Uwielbiam kapuśniak :)
RenataZ-et 07.11.2010 18:12
Pyszny taki kapuśniak na żeberkach!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat