Kapuśniak na żeberkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    600 g
  • ziemniaki

    700 g
  • cebula biała

    1 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
  • Majeranek suszony Prymat

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • kapusta kiszona

    900 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka zalewamy wodą ,dodajemy cebulkę,3 liście laurowe,odrobinę soli i pieprzu.Gotujemy aż żeberka będą miękkie.Wyjmujemy ugotowane żeberka a do bulionu wrzucamy kiszoną kapustę,dodajemy majeranek,dolewamy przegotowanej gorącej wody jeśli potrzeba aby nie było za gęste.Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę,gotujemy w osobnym garnku.Gdy kapusta będzie już miękka dodajemy odcedzone ugotowane ziemniaki.Żeberka pokroić na mniejsze kawałki z kostką lub obrać całkowicie z kości i podzielić na małe kawałeczki,dodać do kapuśniaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ONY_za_kare 09.01.2014 12:20
wspaniała zupa
Alex_M 08.01.2014 12:40
przepyszna zupa! :)
Łukasz15 22.09.2013 14:11
Moja zupka
Bernadeta1 05.09.2013 00:22
lubię taką zupkę
Wacław 30.01.2013 16:07
pyszny,uwielbiam taki kapuśniak :)
fotoviderek 23.01.2013 07:28
To są smaki, które lubię :) Pycha :)
w mojej kuchni 22.01.2013 22:06
dobra na chłodne dni

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat