Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na żeberkach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 600 g
ziemniaki 700 g
cebula biała 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Majeranek suszony Prymat 4 łyżki
sól do smaku
kapusta kiszona 900 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na żeberkach

Żeberka zalewamy wodą ,dodajemy cebulkę,3 liście laurowe,odrobinę soli i pieprzu.Gotujemy aż żeberka będą miękkie.Wyjmujemy ugotowane żeberka a do bulionu wrzucamy kiszoną kapustę,dodajemy majeranek,dolewamy przegotowanej gorącej wody jeśli potrzeba aby nie było za gęste.Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę,gotujemy w osobnym garnku.Gdy kapusta będzie już miękka dodajemy odcedzone ugotowane ziemniaki.Żeberka pokroić na mniejsze kawałki z kostką lub obrać całkowicie z kości i podzielić na małe kawałeczki,dodać do kapuśniaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 09.01.2014 12:20
wspaniała zupa
Alex_M 08.01.2014 12:40
przepyszna zupa! :)
Łukasz15 22.09.2013 14:11
Moja zupka
Bernadeta1 05.09.2013 00:22
lubię taką zupkę
Wacław 30.01.2013 16:07
pyszny,uwielbiam taki kapuśniak :)
fotoviderek 23.01.2013 07:28
To są smaki, które lubię :) Pycha :)
w mojej kuchni 22.01.2013 22:06
dobra na chłodne dni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak