Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na żeberkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 40 dag
kapusta kiszona 2 garści
cebula 1 sztuka
smalec 1,5 łyżki
ziemniaki 5-6 sztuk
mąka
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na żeberkach

Kapustę odcisnąć, zalać wodą, postawić do gotowania.
Żeberka umyć, pokroić na kawałki. Osuszyć.

Na patelni rozgrzać tłuszcz, obsmażyć żeberka.

Żeberka zalać wodą, postawić do gotowania. Ziemniaki i marchew obrać, umyć. Ziemniaki pokroić w kostkę, a marchew można dodać w całości. Dodać do żeberek po ok. 20 minutach gotowania. Dodać liść laurowy i dalej gotować. Pod koniec gotowania dodać ugotowaną kapustę. Na pozostałym od obsmażenia żeberek tłuszczu zeszklić pokrojoną drobno cebulę, dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Dodać do zupy, doprawić do smaku i chwilę razem gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 30.10.2012 16:01
dla mnie zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak