Kapuśniak na żeberkach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    40 dag
  • kapusta kiszona

    2 garści
  • cebula

    1 sztuka
  • smalec

    1,5 łyżki
  • ziemniaki

    5-6 sztuk
  • mąka

  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • Liść laurowy suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę odcisnąć, zalać wodą, postawić do gotowania.
Żeberka umyć, pokroić na kawałki. Osuszyć.

Na patelni rozgrzać tłuszcz, obsmażyć żeberka.

Żeberka zalać wodą, postawić do gotowania. Ziemniaki i marchew obrać, umyć. Ziemniaki pokroić w kostkę, a marchew można dodać w całości. Dodać do żeberek po ok. 20 minutach gotowania. Dodać liść laurowy i dalej gotować. Pod koniec gotowania dodać ugotowaną kapustę. Na pozostałym od obsmażenia żeberek tłuszczu zeszklić pokrojoną drobno cebulę, dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Dodać do zupy, doprawić do smaku i chwilę razem gotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zdzisław 30.10.2012 16:01
dla mnie zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat