Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na boczku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
marchew
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
smalec 1 łyżka
boczek 40 dkg
ziemniaki 5 szt
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na boczku

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną kroimy. Obraną marchewkę ścieramy na grubych oczkach. Do garnka dajemy pokrojoną kapustę, startą marchewkę, liście laurowe i ziele angielskie, wszystko zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem ok. 45 minut.
Krok 1 - Kapuśniak na boczku foto
2
Ziemniaki obieramy, kroimy w grubą kostkę i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Krok 2 - Kapuśniak na boczku foto
3
Boczek pokrojony w kostkę smażymy na rozgrzanej patelni.
Krok 3 - Kapuśniak na boczku foto
4
Do gotującej się zupy dajemy zarumieniony boczek i miękkie ziemniaki.
Krok 4 - Kapuśniak na boczku foto
5
Wszystko doprawiamy do smaku.
Krok 5 - Kapuśniak na boczku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 11.10.2013 13:38
smaczny robię bardzo podobnie :)
Czarnula87 19.09.2013 15:03
aż czuje zapach :) mniam
w mojej kuchni 18.09.2013 22:08
ale dobre jedzonko
Katarzyna/kate1980 18.09.2013 21:14
moja ulubiona zupka
Sylwiagr 18.09.2013 20:46
taki domowy najlepszy :)
Renataj 18.09.2013 20:40
Aż poczułam ten smak:)
Megg 18.09.2013 20:08
smaczny kapuśniaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak